Evenimentul zilei

Dum02182018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media Rusia va construi un gard care va separa Crimeea de Ucraina

Rusia va construi un gard care va separa Crimeea de Ucraina

03 Octombrie 2017 - 

Serviciul rus de informații FSB (fostul KGB) vrea ca până în decembrie să construiască un gard uriaș care să separe peninsula Crimeea, anexată ilegal de Rusia, de Ucraina, scrie ziarul polonez RZECZPOSPOLITA, citat de Rador.

Potrivit anunțului publicat de contraspionajul rus, gardul va avea 49,5 kilometri, ceea ce înseamnă de șase ori mai mult decât granița terestră a Crimeii cu Ucraina.

"Tot acest proiect arată a corupție. Din punctul de vedere al securității, nu are sens”, a declarat pentru ziarul polonez un ziarist din Crimeea, de la radio Krim Realia.

"Construirea gardului va servi la împărțirea banilor între ofițerii FSB interesați. În Rusia se fac peste tot economii, dar în Crimeea există tot timpul fonduri", spune ziaristul.

Săptămâna trecută, ziariștii din Moscova au descoperit în partea deschisă (nesecretă) a proiectului rus de buget pe anul viitor că au dispărut cheltuielile destinate „ajutorului umanitar pentru teritoriile separate”. Așa este conspirată în buget finanțarea Donbasului. În loc ca fondurile să meargă în Donețk și Lugansk, au fost îndreptate spre Crimeea. Economiștii ruși îndeamnă în plus la majorarea impozitării combustibililor, pentru a se strânge bani necesari peninsulei.

Până în anul 2020, Kremlinul a planificat cheltuielile în Crimeea la circa 1,2 miliarde dolari, în principal, pentru proiecte de infrastructură. Nu se știe la cât se vor ridica cheltuielile destinate dezvoltării peninsulei în părțile secrete ale bugetului.

Rusia continuă si construirea podului care va lega Crimeea de Rusia terestră. Podul a devenit simbolul corupției, așa cum are șansa să devină și gardul de la frontieră, scrie RZECZPOSPOLITA , citata de Rador.

 

 

Lasă un comentariu