Evenimentul zilei

Lun07232018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media Premieră: Studenţi militari moldoveni participă la competiţia „Cambrian Patrol” din Marea Britanie

Premieră: Studenţi militari moldoveni participă la competiţia „Cambrian Patrol” din Marea Britanie

10 Octombrie 2017 - 

Militarii Armatei Naţionale participă, în premieră, la competiţia de patrulă militară „Cambrian Patrol 2017”, care se desfăşoară, în perioada 10-21 octombrie curent, în Marea Britanie. 

Potrivit comandantului-rector al Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, colonelul Sergiu Plop, Armata Naţională va fi reprezentată la concursul respectiv de o echipă formată din nouă studenţi ai anului II, III şi IV şi un militar pe bază de contract din cadrul instituţiei de învăţământ. 

Sursa a specificat că studenţii s-au pregătit pentru competiţie la centrele de instruire militară ale Armatei Naţionale, fiind instruiţi şi testaţi de militari din Irlanda de Nord. Antrenamentele au început în luna noiembrie anul trecut, perioadă în care studenţii au executat misiuni de orientare în teren, patrulare şi cercetare, trecere a cursului de apă, dar şi acordare a ajutorului medical şi evacuare a răniţilor. 

Potrivit regulamentului competiţiei „Cambrian Patrol”, participanţii trebuie să parcurgă o distanţă de peste 50 de kilometri pe jos în mai puţin de 48 de ore, purtând în spate rucsacuri de campanie cu greutatea de aproximativ 40 de kilograme. 

„Cambrian Patrol” a fost organizat, pentru prima dată, în 1960, în regiunea Munților Cambrian, pe coasta de vest a Țării Galilor. Competiţia este considerată unul dintre cele mai dificile și prestigioase evenimente militare şi are ca scop testarea disciplinei și rezistenţei fizice. 

În acest an, la „Cambrian Patrol” s-au înscris echipe de militari din 25 de ţări, printre care Brazilia, Canada, Cehia, Danemarca, Georgia, Serbia şi Ucraina, relevă serviciul de presă al Ministerului Apărării. 

 

 

Lasă un comentariu