Evenimentul zilei

Sam10202018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media Un nou scandal monstru cu bani ascunși în paradisuri fiscale! Regina Elisabeta II, printre cei vizați!

Un nou scandal monstru cu bani ascunși în paradisuri fiscale! Regina Elisabeta II, printre cei vizați!

06 Noiembrie 2017 - 

După „Panama Papers”, un nou scandal cu bani ascunși în paradisuri fiscale face ravagii. Printre cei vizați de „Paradise Papers” se numără și Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Un ministru american care are afaceri cu apropiaţi ai preşedintelui rus Vladimir Putin, investiţii ale reginei Marii Britanii în Bermude: o anchetă jurnalistică internaţională a ridicat duminică vălul de pe circuitele planetare de optimizare  fiscală, pornind de la o scurgere masivă de documente, potrivit France Presse.

La 18 luni după izbucnirea scandalului „Panama Papers” privind evaziunea fiscală, Consorţiul Internaţional al Jurnaliştilor de Investigaţii (ICIJ), care grupează 96 de mass-media din 67 de ţări, a început să dezvăluie documentele din „Paradise Papers”, scrie capital.ro.

Dezvăluirile se bazează pe scurgerea a peste 13,5 milioane de documente financiare, provenind în special de la o firmă internaţională de avocatură cu sediul în Bermude, Appleby, obţinute de ziarul german Süddeutsche Zeitung. 

Documentele provenind de la Appleby dezvăluie îndeosebi că ministrul comerţului american Wilbur Ross a păstrat acţiuni la o societate de transport maritim având strânse legături de afaceri cu un oligarh rus vizat de sancţiunile SUA şi cu un ginere al lui Vladimir Putin, potrivit New York Times.

În Marea Britanie, zece milioane de lire sterline din averea reginei Elisabeta a II-a au fost plasate în fonduri off-shore în insulele Cayman şi în Bermude, potrivit BBC şi The Guardian. 

 

 

Lasă un comentariu