Evenimentul zilei

Vi11162018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media Ce probleme au unii saudiți! Prințul care a pierdut 1,2 miliarde de dolari în 48 de ore

Ce probleme au unii saudiți! Prințul care a pierdut 1,2 miliarde de dolari în 48 de ore

07 Noiembrie 2017 - 

Averea prințului Alwaleed bin Talal din Arabia Saudită a scăzut cu 1,2 miliarde de dolari în doar 48 de ore. Cu toate acestea, prințul rămâne unul dintre cei mai bogați oameni din lume.

Averea sa netă a scăzut la 17,8 miliarde de dolari, după ce Kingdom Holding — Fondul de investiții saudit pe care l-a înființat Alwaleed bin Talal în 1979 – a pierdut 1,3 miliarde de dolari din capitalizarea bursieră. Luni, la închiderea Bursei din Arabia Saudită, acțiunile Kingdom Holding înregistrau cel mai semnificativ declin din decembrie 2011 până în prezent.

Sâmbătă, prințul moștenitor Mohammad bin Salman a luat măsuri pentru a-și consolida puterea prin înființarea unui comitet anticorupție, care a decis arestarea unor înalți oficiali și oameni de afaceri din Arabia Saudită. Printre cei arestați sunt și trei dintre cei mai bogați saudiți, inclusiv Alwaleed, scrie Agerpres.

Postul de televiziune Al Arabiya a anunțat înființarea unui nou comitet anticorupție, condus de prințul Mohammed, care a decis arestarea a 11 prinți, patru actuali miniștri și zeci de foști miniștri, precum și a unor importanți oameni de afaceri.

Analiștii susțin că informația a îngrijorat piața bursieră, deoarece oamenii de afaceri implicați ar putea fi nevoiți să-și vândă unele participații, ceea ce temporar ar putea duce la scăderea prețurilor, scrie digi24.ro.

 

Lasă un comentariu