Evenimentul zilei

Vi11162018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media Ce-i făcut de mâna omului tot în capul omului poate cădea: Stația spațială Tiangong-1, de 8,5 tone, s-ar putea prăbuși în Europa

Ce-i făcut de mâna omului tot în capul omului poate cădea: Stația spațială Tiangong-1, de 8,5 tone, s-ar putea prăbuși în Europa

09 Noiembrie 2017 - 

Agenția Spațială Europeană a preconizat deja posibilele locuri de prăbușire ale stației spațiale chineze Tiangong-1, printre care și câteva țări europene, la începutul anului 2018.

Stația Tiangong-1 nu a mai fost văzută de China din septembrie 2016, iar experții sunt de părere că această construcție în greutate de 8,5 tone se va prăbuși pe Pământ la începutul anului 2018, conform RT.

Agenția va conduce o companie internațională care include 13 agenții spațiale internaționale, pentru a urmări stația spațială chineză, care se va întoarce spre Pământ. O bună parte din navă este de așteptat să ardă la intrarea în atmosfera Pământului, conform unui comunicat al ASE.

Latitudinile prevăzute de specialiști indică precum că Spania, Portugalia, Italia, Bulgaria și Grecia ar putea fi țările în care cele mai mari bucăți ale navei vor ateriza, în contextual în care nu vor reuși să se dezintegreze complet în atmosferă.

Totuși, data, ora și amprenta geografică a reintrării în atmosferă sunt incerte, scrie stirileprotv.ro.

 

 

 

 

Lasă un comentariu