Evenimentul zilei

Vi12142018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media Până și Google sărbătorește Ziua Națională a României, printr-un logo special. La Chișinău, cu guvernarea „proeuropeană”, „liniște și pace”

Până și Google sărbătorește Ziua Națională a României, printr-un logo special. La Chișinău, cu guvernarea „proeuropeană”, „liniște și pace”

01 Decembrie 2017 - 

Noul logo postat de 1 decembrie pe google.ro este un covor tradițional românesc care include elemente grafice simbolice pentru poporul român precum: râsul, măceșele, stejarul, cerbul, munții și pădurile, care „simbolizează peisaje emoționante și resursele bogate”, potrivit gigantului american. Culorile dominante sunt albastru, galben și roșu.

De asemenea, Google spune că România este cunoscută pentru ceramică tradițională (reprezentată în litera "L"), cum e cea de la Horezu sau Marginea.

Un alt simbol capital care integrează folclorul și baladele românești este luna, arată Google în descrierea acestui doodle Ziua Națională a României.

„În imagine, soarele și luna apar ca un cuplu format din bărbat și femeie, amândoi îmbrăcați în costume populare, care se apropie să se sărute”, explică Google.

Prin intermediul unui buton special, internauții pot să trimită logoul care marchează Ziua Națională a României pentru a fi postat pe rețelele de socializare Google+, Facebook și Twitter, precum și prin e-mail, scrie hotnews.ro

 

Lasă un comentariu