Evenimentul zilei

Joi03212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media VIDEO// CUM și de unde ne informăm corect în Republica Moldova. Care sunt sursele cele mai credibile

VIDEO// CUM și de unde ne informăm corect în Republica Moldova. Care sunt sursele cele mai credibile

11 Ianuarie 2018 - 

Jurnalistul Deutsche Welle Simion Ciochină vorbește într-un clip video de trei minute despre care ar fi sursele externe și interne de informare cu un grad foarte ridicat de credibilitate.

Media

Printre instituțiile media externe sunt enumerate BBC, Euronews, Europa Liberă și puținele surse indepedente de informație din Rusia, iar în plan intern acesta amintește Ziarul de Gardă, Europa Liberă, TVR Moldova.

Jurnalistul constată că circa 80% dintre cetățenii R. Moldova se informează din surse de știri rusești, de acolo de unde există pericolul de informare tendențioasă și manipulatorie.

Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE), în parteneriat cu fundația germană „Hanns Seidel”, a dat startul difuzării unui ciclu de 18 filme informative cu genericul „Schimbarea începe cu tine”.

 

Acestea sunt realizate în cadrul proiectului „Consolidarea unei societăți unite prin stimularea conștientizării, dezvoltării gândirii critice și a culturii politice”. 

Lasă un comentariu