Evenimentul zilei

Joi02212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media Visul de a ajunge în „țara tuturor posibilităților”, tot mai departe pentru mulți: Trump anulează Loteria Vizelor

Visul de a ajunge în „țara tuturor posibilităților”, tot mai departe pentru mulți: Trump anulează Loteria Vizelor

31 Ianuarie 2018 - 

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunțat pilonii care vor sta la baza reformei din domeniul imigrației, iar una dintre măsuri vizează anularea programului Loteriei Vizelor. România și Republica Moldova erau printre țările participante la program.

"Trebuie să ne securizăm granițele. Asta înseamnă să construim un zid la granița sudică și să angajăm mai mulți oameni pentru a asigura siguranța comunităților noastre. Un alt pilon vizează încheierea Loteriei Vizelor, un program care oferă în mod aleatoriu cărți verzi, fără să țină cont de merite, îndemânare sau siguranță poporului nostru. Este timpul să ne îndreptăm către un sistem de imigrație bazat pe merit, care admite oameni calificați, care doresc să muncească și care vor iubi și respecta țara noastră", a subliniat liderul de la Washington, în față camerelor reunite ale Congresului, unde a susținut în premieră tradiționalul discurs privind Starea Uniunii, informează Mediafax.

Trump a anunțat cu mai multe ocazii că are de gând să anuleze Loteria Vizelor. Printre primele dați, a folosit că pretext faptul că un suspect de terorism ar fi intrat în SUA prin intermediul acestui program. El a acuzat atunci țările participante că trimit în SUA "cei mai răi oameni", scrie ziare.com.

Nu oricine poate ajunge însă în SUA prin Loteria Vizelor. Dintre milioanele de potențiali imigranți înscriși în program sunt selectați aleatoriu 50.000, care sunt apoi verificați conform procedurilor în rigoare, înainte de a li se permite să între pe teritoriul american.

 

 

Lasă un comentariu