Evenimentul zilei

Vi07202018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media Gluma se îngroașă: Statele Unite au ameninţat Rusia. Vezi pentru ce

Gluma se îngroașă: Statele Unite au ameninţat Rusia. Vezi pentru ce

16 Februarie 2018 - 

Tensiuni între Washington şi Moscova, după ce Casa Albă a învinuit Kremlinul de unul dintre cele mai mari atacuri informatice din istorie.

Casa Albă a ameninţat joi Rusia cu „consecinţe internaţionale” pentru atacul cibernetic global NotPetya, care a fost „cel mai distructiv şi costisitor din istorie”, potrivit unui comunicat, citat vineri de AFP.

Acest atac cibernetic - efectuat în iunie 2017 de militari ruşi – „iresponsabil şi fără discernământ, va avea consecinţe pe plan internaţional” pentru Moscova, a subliniat Casa Albă.

NotPetya „s-a răspândit rapid în întreaga lume, provocând pagube de miliarde de dolari în Europa, Asia şi America”, a detaliat Casa Albă în comunicat, citat de Agerpres.

Potrivit Washingtonului, acest atac cibernetic „face parte din efortul actual al Kremlinului de a destabiliza Ucraina şi demonstrează şi mai clar implicarea Rusiei în conflictul în curs de desfăşurare”.

Marea Britanie a acuzat joi Moscova, în special armata ei, de a fi responsabilă pentru atacul cibernetic NotPetya, în timp ce Kremlinul a dezminţit categoric că ar fi fost la originea acestei piraterii informatice.

Primele informaţii despre atac au apărut în Ucraina şi Rusia înainte ca el să se răspândească în întreaga lume. 

Acest atac de tip ransomware (când hackerii fură date şi apoi cer răscumpărare n.r.) a contaminat mai multe mii de computere din întreaga lume în iunie 2017. El a perturbat în special multinaţionalele şi infrastructurile critice, precum controlul sitului accidentului nuclear de la Cernobîl şi porturile Bombay şi Amsterdam.

În Ucraina, ţara cea mai afectată, aflată în război cu rebelii separatişti proruşi, au fost afectate printre altele operaţiuni bancare, ecranele de informaţii ale principalului aeroport, scrie stirileprotv.ro.

 

Lasă un comentariu