Evenimentul zilei

Joi03212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media VIDEO. Reprezenta Republicii Moldova la Eurovision Song Contest 2018: DoReDos / GALERIE FOTO ȘI VIDEO

VIDEO. Reprezenta Republicii Moldova la Eurovision Song Contest 2018: DoReDos / GALERIE FOTO ȘI VIDEO Recomandat

25 Februarie 2018 - 

Trupa DoReDos va reprezenta Republica Moldova la concursul european de muzică Eurovision Song Contest 2018. În finala națională membrii trupei au obținut punctajul maxim atât de la juriu, cât și de la telespectatori. 

Media

În acest an, în marea finală au ajuns 16 concurenți și grupuri muzicale, ce au luptat pentru mult râvnita scenă de la Lisabona.

Celebrul interpret din Rusia, Filip Kirkorov a venit la Chişinău, la invitația lui Dodon, pentru a-i susţine pe membrii trupei Doredos la preselecţia naţionala a Concursului Eurovision 2018. 

Formația DoReDoS a câștigat etapa națională a concursului Eurovision și vor reprezenta R. Moldova, cu piesa „My lucky day”, la etapa internaţională Eurovision Song Contest 2018, găzduită în luna mai de Lisabona, Portugalia.

DoReDos a acumulat punctajul maxim atât din partea juriului, cât și a publicului, în urma unui televoting.

Piesa învingătoare a fost compusă de interpretul rus Filip Kirkorov, prieten cu președintele Igor Dodon, care, imediat după aflarea rezultatelor finale, a postat o fotografie cu Kirkorov și membrii formatiei DoReDos, transmițându-le un mesaj de felicitare, iar textul a fost scris de John Ballard

2017 un episod uitat

Membrii formației DoReDos au stârnit un val de critici pe rețelele de socializare după ce în septembrie 2017, în timp ce participau la concursul „Novaya volna” de la Soci (Rusia), au apărut într-o fotografie ținând în mâini drapelul autoproclamatei republici transnistrene.

Republica Moldova va participa pe 10 si 12 mai

DoReDos va evolua la Eurovision Song Contest în a doua semifinală, , care va avea loc pe data de 10 mai, alături de Rusia, Serbia, Danemarca, România, Australia, Norvegia, San-Marino, Olanda, Muntenegru, Suedia, Ungaria, Malta, Letonia, Georgia, Polonia, Slovenia, Ucraina. Finala concursului se va desfășura pe 12 mai. 

La Eurovision 2018 vor concura interpreţi din 42 de ţări europene.

 

 

Lasă un comentariu