Evenimentul zilei

Mie03202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media Un fost spion rus este în stare critică în Anglia, după ce a luat contact cu o substanță necunoscută

Un fost spion rus este în stare critică în Anglia, după ce a luat contact cu o substanță necunoscută

06 Martie 2018 - 

Două persoane sunt în stare critică, în Marea Britanie, după ce au fost expuse luni unei substanțe toxice, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate. Una dintre ele este un cetățean rus condamnat pentru spionaj în favoarea Marii Britanii, afirmă surse citate de BBC News.

Serghei Skripal, în vârstă de 66 de ani, a primit azil în Marea Britanie în anul 2010, după un schimb de agenți de spionaj efectuat între Statele Unite și Rusia.

Skripal, fost colonel în serviciile secrete ruse, a fost condamnat în 2006 la închisoare pentru spionaj în favoarea Marii Britanii. Agentul a fost găsit vinovat de legături cu Serviciul britanic de informații externe (MI6).

Incidentul de azi a avut loc în localitatea Salisbury, situată în provincia Wiltshire, la circa 100 de kilometri vest de Londra.

Secția de urgențe a Spitalului din Salisbury a fost plasată în carantină după aducerea celor două victime aflate în stare critică, scrie ziare.com.

 

Lasă un comentariu