Evenimentul zilei

Lun03192018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media Ho, că nu dau tătarii! Parlamentarii turci s-au luat la bătaie în sala de ședințe. Vezi motivul

Ho, că nu dau tătarii! Parlamentarii turci s-au luat la bătaie în sala de ședințe. Vezi motivul

13 Martie 2018 - 

Parlamentul Turciei a adoptat marți o lege controversată care modificare regulile electorale, despre care opoziția a spus că ar putea deschide calea către fraudarea alegerilor din 2019, punând în pericol corectitudinea acestora, relatează Reuters.

După ce vicepreședintele Parlamentului, Aysenur Bahcekapali, a anunțat rezultatul votului, naționaliștii și membrii Partidului Republican al Poporului s-au luat la bătaie în sală.

Criticii guvernului au semnalat că legea acordă Înaltei Comisii Electorale autoritatea de a fuziona districtele electorale și de a muta cutiile de vot și în alte districte. De asemenea, buletinele de vot vor fi admise fără ștampila biroului electoral local.

Membrii forțelor de securitate vor putea intra în secțiile de votare atunci când vor fi invitați de către un votant, o măsură despre care guvernul spune că va elimina intimidarea din partea Partidului Muncitorilor din Kurdistan, aflat în afară legii. Pe de altă parte, deputații de opoziție susțin că prezența forțelor de securitate în secțiile de votare ar putea fi folosită pentru ca numărătoarea voturilor să fie mai puțin transparență, scrie hotnews.ro.

Nu e pentru prima oară când deputații turci își dau frâu liber emoțiilor. Aceștia s-au bătut zdravăn în incinta Parlamentului în mai 2016, ianuarie 2017 și în alte dăți. 

 

 

 

Lasă un comentariu