Evenimentul zilei

Lun01212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media Mark Zuckerberg a fost convocat în Parlamentul britanic. Vezi pentru ce

Mark Zuckerberg a fost convocat în Parlamentul britanic. Vezi pentru ce

21 Martie 2018 - 

Camera Comunelor l-a convocat, marți, pe Mark Zuckerberg, directorul general al platformei de socializare online Facebook, pentru a fi audiat în ancheta privind activitățile companiei de analize politice implicată în campania electorală a președintelui SUA Donald Trump și în cea pro-Brexit.

Damian Collins, un membru al Camerei Comunelor, i-a trimis marți o scrisoare oficială lui Mark Zuckerberg prin care îl invită să fie audiat de Comisia pentru Activități Digitale, Cultură, Media și Sport.

„Comisia parlamentară a formulat în mod repetat solicitări adresate Facebook privind modul în care diverse companii obțin și utilizează datele din conturile rețelei de socializare online; principala întrebare este dacă au fost folosite date fără acceptul utilizatorilor. Răspunsurile oficiale au subestimat în mod consistent acest risc, iar comisia parlamentară a fost indusă în eroare”, se arată în scrisoarea adresată directorului general al Facebook, scrie ziare.com.

Lucrurile însă nu se termină aici. Comisia Federală pentru Comerț din Statele Unite ale Americii (FTC) a deschis o investigație privind Facebook, care ar putea aduce rețelei de socializare o amendă uriașă, că urmare a suspiciunilor că ar fi facilitat utilizarea datelor a 50 de milioane de utilizatori de către o companie implicată în campania electorală din 2016 a președintelui SUA, Donald Trump.

 

 

 

Lasă un comentariu