Evenimentul zilei

Vi01182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media Replică la declarațiile rușilor cu rachetele care sparg orice scut, gen SF: Trei submarine nucleare americane și britanice ies de sub gheață la Polul Nord

Replică la declarațiile rușilor cu rachetele care sparg orice scut, gen SF: Trei submarine nucleare americane și britanice ies de sub gheață la Polul Nord

29 Martie 2018 - 

Trei submarine nucleare, două ale Marinei Americane și unul din partea Forțelor Britanice, au desfășurat un exercițiu militar în apele înghețate ale Oceanului Arctic. Manevrele au culminat cu o ieșire la suprafață în zona Polului Nord, într-un loc unde gheața măsura aproape un metru grosime. 

Submarinele nucleare americane USS Hartford (SSN 768), USS Connecticut (SSN 22) și submarinul nuclear britanic HMS Trenchant au spart gheața și s-au ridicat la suprafață pe 14 martie, într-un exercițiu naval în Oceanul Arctic. (De ce am aflat și noi abia acum, e altă poveste. Probabil, americanii nu au nevoie de publicitate așa ca rușii).  

Pe parcursul exercițiului militar, denumit ICEX 2018, submarinele au efectuat manevre prin care subtraversau diverse zone și se ridicau la suprafață spărgând gheața cu o grosime între 60 și 90 de cm, scrie hotnews.ro. 

De fapt, citisem undeva, din memoriile unui căpitan rus de submarin, care se jura că nava sa a fost urmărită multă vreme de un obiect neidentificat, care până la urmă a țâșnit din ocean și s-a înălțat spre cer. Este adevărat, submarinele americane (și britanice) încă nu s-au învățat să zboare (lui Jules Verne nu îi venise o astfel de idee), dar nu mai e mult până acolo.

 

 

 

Lasă un comentariu