Evenimentul zilei

Vi01182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media Valeriu Munteanu despre „subotnikul” Silviei Radu

Valeriu Munteanu despre „subotnikul” Silviei Radu

31 Martie 2018 - 

Cei mai în vârstă, care au trăit pe timpul imperiului sovietic, își mai aduc aminte, probabil, de așa-zisul „subotnik”, organizat de obicei în luna aprilie, în preajma zilei de naștere a „conducătorului proletariatului” și al gulagurilor, Vladimir Lenin. La acest „eveniment”, organizat, desigur, într-o zi de odihnă, participau elevi, studenți, muncitori și intelectuali. 

Arhivele mai păstrează imagini și materiale publicate în ziare cu activiști de partid, scriitori, profesori dând cu grebla sau ținându-se de un puiet ce era plantat… Credeam că aceste imagini țin de domeniul trecutului, dar uite că nu e chiar așa. Primarul interimari al capitalei, Silvia Radu, a organizat astăzi o acțiune de anvergură de curățenie generală în capitală.

Valeriu Munteanu, candidatul PL la funcția de primar al Capitalei, a postat pe pagina sa de Facebook un text, pe care îl inserăm mai jos. Citiți și meditați pe cine ați vrea să vedeți primar al Chișinăului.

„Plahotniuc și Silvia Radu ne reîntorc la „subotnikul” bolșevic.

Dragi chișinăuieni, ați auzit de „subotnik” sau „voskresnik” la Paris, București, Viena sau Bruxelles? Iată că impostoarea de la primărie cheamă astăzi locuitorii capitalei să măture străzile și să curețe parcurile pe gratis. 

Silvia Radu se crede acum comisar sovietic și îi aduce pe chișinăuieni la „subotnik”, la fel ca bolșevicii lui Lenin şi Stalin, adică la „muncă voluntar-obligatorie” sau „в добровольно-принудительном порядке”, cum spun mentorii ei de peste Nistru.

Această acțiune, numită „Curățenie de primăvară”, este doar o mascaradă electorală, pentru că Silvia Radu va primi ordin de la Binom să candideze, folosind poziția de primar-interimar-uzurpator, resursa administrativă a Primăriei, precum şi trustul de presă al lui Plahotniuc. 

Partidul Democrat a dat ordin să fie mobilizați, astăzi, toți activiștii de partid și trimiși la „subotnik-ul” impostoarei. Pentru Plahotniuc nu contează că astăzi este sărbătoare religioasă și oamenii vor să meargă la biserică pentru împărtășanie.

Acțiunea electorală de astăzi a PD este doar o prostie şi o nouă batjocură la adresa chișinăuienilor. Nu locuitorii trebuie să facă curățenie în oraș, neplătiți, pentru că nu sunt robi pe moșia lui Plahotniuc. Chișinăuienii plătesc taxe şi impozite, bani din care Primăria condusă ilegal de uzurpatoarea Silvia Radu ar fi trebuit să asigure curățenia orașului. 

Impostorii vor să dea Chișinăul cu câteva decenii în urmă. Dar „orașul meu din piatră albă” nu are nevoie de o „primăriță” cu o singură misiune - să facă pe plac Binomului Plahotniuc-Dodon. 

Chișinăul are nevoie de un primar cu viziune modernă de gestionare a orașului, la fel ca primarii din celelalte capitale ale Europei. Primarii din Londra, Roma, Madrid sau Budapesta nu cheamă cetățenii la „subotnik” sau „voskresnik”, a scris candidatul PL la funcția de primar, Valeriu Munteanu, pe pagina sa de Facebook.

Peste 10 mii de locuitori ai capitalei s-au mobilizat şi au participat astăzi la „curăţenia de primăvară inițiată de către autorităţile municipale”. Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Chişinău, s-a făcut curat în parcuri, în interiorul curţilor blocurilor de locuit, s-au spălat străzile principale ale oraşului şi s-a strâns gunoiul pe albia răului Bâc. În proces au fost implicaţi majoritatea funcţionarilor întreprinderilor, serviciilor şi instituţiilor municipale.

 

Lasă un comentariu