Evenimentul zilei

Joi01172019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media Consecințele victoriei lui Orban în Ungaria: Magyar Nemzet, cotidian de opoziție, se închide

Consecințele victoriei lui Orban în Ungaria: Magyar Nemzet, cotidian de opoziție, se închide

10 Aprilie 2018 - 

Cotidianul de opoziție Magyar Nemzet se va închide, miercuri, după 80 de ani de apariție în print, la doar două zile după ce Viktor Orban și-a asigurat un nou mandat la Budapesta. Ziarul este deținut de Lajos Simicska, până nu demult unul dintre prietenii lui Orban, partener de încredere în rețeaua de putere pe care acesta și-a construit-o.

Tot de miercuri, își întrerupe emisia și postul de radio Lanchid Radio, iar televiziunea de știri Hir TV va fi supusă unor modificări.

Alianța de guvernământ Fidesz - Partidul Popular Creștin Democrat (KDNP) a câștigat alegerile parlamentare din Ungaria de duminică și va avea 133 dintre cele 199 de locuri în Parlament, potrivit datelor Biroului Electoral Național. Liderul Fidesz, Viktor Orban, va începe cel de-al treilea mandat succesiv de premier al Ungariei.

Unii observatori au remarcat că, timp de două mandate, Orban a capturat media și a promovat un discurs demagogic care a spălat creierii multor maghiari. Ei găsesc similitudini în acțiunile lui Orban și procedee de propagandă și manipulare în masă în Rusia lui Putin, scrie ziare.com.

 

 

 

Lasă un comentariu