Evenimentul zilei

Vi04192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media „Era hackerilor”: Rusia nu se dezminte. Moscova, acuzată de spionaj de către Washington și Londra - noi date

„Era hackerilor”: Rusia nu se dezminte. Moscova, acuzată de spionaj de către Washington și Londra - noi date

17 Aprilie 2018 - 

Statele Unite şi Regatul Unit au acuzat luni Rusia că ar fi sprijinit un grup de hackeri într-un atac cibernetic asupra infrastructurii unor agenţii şi guverne din întreaga lume, într-o încercare de a realiza acţiuni de spionaj şi furt de proprietate intelectuală, transmite EFE.

SUA şi Regatul Unit au emis o alertă comună privind atacurile, care ar fi avut ca obiectiv infectarea routerelor, în scopul de a "a pune potenţial bazele pentru viitoare operaţiuni ofensive".

Conform autorităţilor americane, timp de mai multe luni, hackerii au reuşit să acceseze sistemele unei largi sfere de organizaţii, de la furnizori de servicii de internet până la companii ce oferă servicii esenţiale pentru o ţară, precum energia, transportul sau sănătatea.

La începutul acestui an, executivul american a acuzat public Rusia de a fi lansat în iunie 2017 atacul cibernetic global NotPetya, considerat "cel mai distructiv şi costisitor din istorie" şi care a cauzat pagube de miliarde de dolari în Europa, Asia şi America, scrie stiripesurse.ro.

 

 

 

Lasă un comentariu