Evenimentul zilei

Vi01182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media VIDEO// Bill Cosby şi Roman Polanski, excluşi din prestigioasa instituție care acordă premiile Oscar

VIDEO// Bill Cosby şi Roman Polanski, excluşi din prestigioasa instituție care acordă premiile Oscar

04 Mai 2018 - 

Actorul Bill Cosby şi regizorul Roman Polanski au fost excluşi din Academia Americană de Film, prestigioasa instituţie care acordă premiile Oscar. 

Media

„Consiliul de guvernatori al Academiei de Arte şi Ştiinţe Cinematografice s-a reunit marţi seara şi a votat excluderea actorului Bill Cosby şi a regizorului Roman Polanski din rândul membrilor săi, în conformitate cu (noile) sale standarde de conduită”, a explicat într-un comunicat Academia, citat de Agerpres.

Bill Cosby, o personalitate extrem de îndrăgită de americani şi de publicul din întreaga lume pentru personajul său întruchipând un tată ideal în „Cosby Show”, a fost găsit vinovat, la 26 aprilie, de agresiune sexuală asupra fostei jucătoare de baschet Andrea Constand şi riscă acum, la 80 de ani, o pedeapsă de 30 de ani de închisoare. De asemenea, alte peste 50 de femei l-au acuzat pe Cosby că le-ar fi agresat - în unele cazuri faptele reclamate datând de peste 30 de ani.

Polanski a fost inculpat în 1977 în SUA pentru violarea unei adolescente de 13 ani, Samantha Gailey. Atunci în vârstă de 43 de ani, regizorul a recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale ilegale cu o minoră. După ce a petrecut 42 de zile în închisoare, Roman Polanski a fugit din SUA în ianuarie 1978, temându-se de o pedeapsă mai aspră, contrar acordului amiabil încheiat cu judecătorul.

Anul trecut, Academia l-a exclus din rândurile sale pe producătorul Harvey Weinstein, după o avalanşă de acuzaţii de hărţuire sexuală formulate împotriva sa. 

Lasă un comentariu