Evenimentul zilei

Sam01192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media Karl Lagerfeld spune că ar vrea să renunțe la cetățenia germană din cauza politicilor Angelei Merkel privind migranții

Karl Lagerfeld spune că ar vrea să renunțe la cetățenia germană din cauza politicilor Angelei Merkel privind migranții

11 Mai 2018 - 

Karl Lagerfeld spune că ar vrea să renunțe la cetățenia germană din cauza politicilor Angelei Merkel privind migranții. Celebrul creator de modă se declară exasperate de politica în domeniul imigraţiei promovată de cancelarul german, acuzând-o pe aceasta că a provocat intrarea unui partid de extrema dreaptă, AfD, în Parlamentul de la Berlin, scrie Agerpres.

El adaugă că Merkel ”ajută răul să ajungă la putere” într-o încercare de a face bine. “Ea a vrut să îşi creeze o imagine bună, este vorba despre acea parte a ei de fiică de preot care nu suportă răul pe care Germania l-a făcut celorlalţi după 1933”, spune Lagerfeld care adauugă că ”AfD era inexistent şi cu o singură frază ea l-a făcut să existe, îndepărtând 2 milioane de alegători şi trimiţând 100 de neonazişti în Parlament”.
“Dacă acest lucru va continua, voi renunţa la cetăţenia germană. Nu mai vreau să fac parte din acest club de neonazişti”, a mai spus Karl Lagerfeld. “Nu vreau nici să devin francez. Nu-mi plac naţiunile, sunt cosmopolit. Nu mă simt german, sunt hanseatic”, a continuat renumitul creator de modă, născut în Hamburg.
Nu este prima data când declarațiile creatorului de modă crează polemici la nivel international.
Supranumit ”Kaiserul modei”, designerul german nu este la prima astfel de declarație tranșntă. El a mai frapat în trecut opinia publică cu asemenea afirmații: “Nimeni nu vrea ca Grecia să dispară, dar grecii au nişte obiceiuri cu adevărat dezgustătoare. Italienii la fel”, “Dacă eram femeie şi trăiam în Rusia, aş fi fost lesbiană, pentru că bărbaţii de acolo sunt foarte urâţi” şi “Persoanele care apar în reviste sunt 50% piţipoance şi 50% femei însărcinate”.

Lasă un comentariu