Evenimentul zilei

Sam01192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media Acum, cui să se mai plângă Dodon de „discriminare”? Comisia Europeană a eliminat „limba moldovenească” de pe site-ul instituţiei

Acum, cui să se mai plângă Dodon de „discriminare”? Comisia Europeană a eliminat „limba moldovenească” de pe site-ul instituţiei

11 Mai 2018 - 

Comisia Europeană a eliminat sintagma "limba moldovenească" de pe site-ul său, ca urmare a unei recente interpelări adresate preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, de către europarlamentarul Andi Cristea, vicepreşedinte al Comisiei pentru politica externă. 

Acesta s-a referit la contextul în care, pe site-ul CE, "limba moldovenească" poate fi accesată ca limbă de lucru. Europarlamentarul a invocat decizia Curţii Constituţionale a Republicii Moldova, conform căreia limba oficială a statului este "limba română, nu limba moldovenească în baza grafiei latine".

Conform deciziei Curții Constituţionale de la Chişinău, din decembrie 2013, limba oficială a Republicii Moldova este "limba română, nu limba moldovenească în baza grafiei latine", conferind statut de normă constituţională Declaraţiei de Independenţă a Republicii Moldova, adoptată în august 1991.

Europarlamentarul PSD a adăugat că „este esenţial ca UE, partenerul de dezvoltare-cheie al Chișinăului, să transmită mereu mesajul corect, inclusiv pe canalele sale proprii”.

Comisia Europeană a luat act de întrebarea europarlamentarului Andi Cristea şi a eliminat sintagma "limba moldovenească" de pe site-ul instituţiei, scrie stiripesurse.ro.

 

 

Lasă un comentariu