Evenimentul zilei

Lun03252019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media Donald Trump ar putea fi suspendat din cauza afacerilor cu China

Donald Trump ar putea fi suspendat din cauza afacerilor cu China

16 Mai 2018 - 

Donald Trump ar putea fi suspendat din cauza afacerilor cu China, după ce președintele american a anunțat că vrea eliminarea sancțiunilor pentru grupul ZTE, scrie The Inquisitr.

Trump s-a răzgândit zilele trecute în privința ZTE, după ce grupul chinez a fost amendat anul trecut cu 900 de milioane de dolari pentru violarea embargourilor către Iran și Coreea de Nord. În acest an, autoritățile americane au anunțat sancțiuni pentru grupul ZTE.
Astfel, companiile americane nu mai au voie să facă afaceri cu ZTE. Dar grupul chinez este dependent în proporție de 25-30% de componentele primite din SUA, de la companii precum Qualcomm, Intel, Texas Instruments, Xilinx sau SanDisk.
De asemenea, Google nu mai are voie să acorde acces pentru Google Play pentru smartphone-urile Android produse de ZTE.
Astfel că ZTE a anunțat săptămâna trecută suspendarea tuturor operațiunilor. Compania, care produce echipamente de telecomunicații și a vândut anul trecut peste 40 de milioane de smartphone-uri, este practic amenințată cu dispariția.
Numai că acum apare și un alt motiv al acestei răzgândiri a lui Trump. Potrivit ziarului South China Morning Post, o companie chineză de stat va investi până la 500 de milioane de dolari într-o serie de hoteluri Trump din Indonezia, ca parte a proiectului ”Belt and Road” (Centura și Drumul – n.r.). Aceasta este varianta modernă a ”Drumului Mătăsii”
Compania chineză care participă la investiție este Metallurgical Corporation of China (MCC), iar compania indoneziană care se ocupă de proiectul imobiliar este MNC Land.
Congressmanul democrat Adam Schiff a scris pe Twitter că ”afacerea ZTE” este o violare a clauzei care interzice președintelui SUA să primească titluri, cadouri sau bani de la șefi de stat străini.

Lasă un comentariu