Evenimentul zilei

Ma03262019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media Papa Francisc sugerează că ar putea demisiona din funcție

Papa Francisc sugerează că ar putea demisiona din funcție

16 Mai 2018 - 

Suveranul Pontif a sugerat, în timpul unei slujbe pe care a ținut-o la Vatican, că ar trebui să-și decidă plecarea așa cum și Sfântul Pavel a știut să se retragă pentru a-i ajuta pe alții.

Papa Francisc în vârstă de 81 de ani a făcut o afirmație care a dat naștere la multe comentarii. În timpul unei slujbe la Vatican, Suveranul Pontif l-a dat drept exemplu pe Apostolul Pavel, cel care a ştiut să se retragă atunci când a fost cazul.
“Când citesc asta, mă gândesc la mine, pentru că sunt episcop și ar trebui să-mi decid plecarea”, a declarat Papa Francisc.
Nu este pentru prima dată când Suveranul Pontif aduce în discuție o eventuală retragere din funcție. În trecut, Papa Francisc a spus că Papa Benedict al XVI-lea, care a demisionat în 2013, a “deschis o ușă” pentru succesorii săi. Tot atunci, el a precizat că nu a avut în vedere o papalitate de lungă durată, dar nu a spus în mod explicit dacă și când se va retrage.
De asemenea, Suveranul Pontif i-a sfătuit pe episcopi să rămână în funcţii atât timp cât simt că pot aduce beneficii credincioșilor, și nu doar de dragul carierei şi al câştigurilor materiale.

Lasă un comentariu