Evenimentul zilei

Joi01172019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media HTC va lansa un smartphone dotat cu tehnologia blockchain

HTC va lansa un smartphone dotat cu tehnologia blockchain

18 Mai 2018 - 

HTC dezvoltă un smartphone Android care să funcționeze cu tehnologia blockchain, cea care se află în spatele monedei virtuale Bitcoin, scrie The Next Web.
Telefonul, numit Exodus, va avea un portofel digital și o enclavă hardware sigură care vor suporta criptomonede și aplicații descentralizate.

Phil Chen, creatorul căștilor de realitate virtuală HTC Vive, a fost desemnat responsabil pentru toate inițiativele legate de criptomonede și tehnologii blockchain din cadrul companiei taiwaneze.
De asemenea, HTC ia în considerare ca doritorii telefonului să poată să îl plătească în monede virtuale. Prețul său însă nu a fost decis.
HTC are mari probleme financiare în ultimii ani, fiind depășită de către Samsung și Apple în domeniul de top și de către competitorii chinezi precum Huawei, Oppo, Vivo și Xiaomi pe segmentul de telefoane medii și ieftine.
Pe de altă parte, HTC nu este prima companie care să realizeze un telefon dotat cu tehnologia blockchain. Acesta este Sirin Labs, costă o mie de dolari și a fost anunțat în toamna anului trecut. Acesta va fi disponibil începând cu luna octombrie.
Spre deosebire de acestea, însă, HTC nu vrea să inventeze o monedă nouă, ci se bazează pe cele deja existente.

Lasă un comentariu