Evenimentul zilei

Mie01232019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media Israelul plănuia să atace Iranul și să înceapă un război

Israelul plănuia să atace Iranul și să înceapă un război

01 Iunie 2018 - 

Israelul plănuia să bombardeze Iranul și să pornească un conflict de amploare în Orientul Mijlociu, mișcare ce ar fi putut fi ilegală, susține fostul șef al serviciilor secrete israeliene, Tamir Pardo.

Într-un interviu acordat unei televiziuni, Tamir Pardo, care între 2011 și 2016 a fost șeful agenției israeliene de spionaj Mossad, a declarat că premierul Benjamin Netanyahu a dat instrucțiuni armatei să se pregătească pentru a ataca Iranul, țară pe care Israelul o acuză că ar dezvolta armament nuclear și că ar susține grupările militare din străinătate. În replică, oficialii militari i-au transmis că pregătirile vor dura în jur de 15 zile, scrie Newsweek.
„Nu e ceva ce ți se permite să faci doar pentru practică (n.r - pregătirea armatei pentru război). Dacă cineva face asta (n.r – vrea să atace un alt stat), înseamnă că are două scopuri posibile: 1. Că este serios cu privire la atac, 2. Că vrea să trasmită un semnal. În cazuri de genul, trebuie să ai încredere în oameni. Ei sunt piloții. Așa că dacă premierul îți spune să începi numărătoarea inversă, înțelegi că nu e de joacă. Astfel de decizii au implicații colosale”, a comentat Tamir Padro, conform Times of Israel.
Fostul șef al Mossadului a mai spus că primul său instinct a fost să verifice, să „fie sigur”, dacă o astfel de acțiune este legală. Atât el, cât șeful de cabinet al premierului israelian, Benny Gantz, au protestat la ideea „pornirii unui război”, conform Associated Press.

Lasă un comentariu