Evenimentul zilei

Lun01202020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media Cele mai puternice cinci campionate de fotbal din Europa

Cele mai puternice cinci campionate de fotbal din Europa

07 Iunie 2018 - 

Veniturile cumulate realizate de "Big Five", cum sunt supranumite campionatele Angliei, Franţei, Germaniei, Spaniei şi Italiei, s-au ridicat la 14,7 miliarde euro, cu 9% mai mult decât în sezonul precedent.

Aceste cifre, precizează analiştii, au putut fi realizate în special datorită noilor acorduri de televizare ale meciurilor din primele ligi ale Angliei, Spaniei şi Franţei.
Piaţa fotbalistică europeană este evaluată în prezent la 25,5 miliarde euro, fiind dominată clar de Premier League (7,4 miliarde euro), care valorează cu 86% mai mult decât La Liga, campionatul Spaniei. Un simbol al acestei solidităţi financiare îl reprezintă şi faptul că, de peste cinci ani, niciunul dintre cluburile din Anglia nu a intrat în faliment, subliniază AFP.
"Situaţia financiară a fotbalului european pare să fie foarte sănătoasă, aşa cum nu a mai fost de mult timp, ceea ce reflectă popularitatea globală a sportului, profesionalismul principalelor cluburi şi puterea reglementării", a comentat Tim Bridge, directorul Sports Business Group.
"Cu doar un deceniu în urmă, peste 60% dintre cluburile din Premier League se confruntau cu pierderi de exploatare", reaminteşte analistul, în timp ce astăzi "toate cluburile sunt rentabile''.

Lasă un comentariu