Evenimentul zilei

Dum01202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media Recolta de cereale a Rusiei ar putea fi afectată

Recolta de cereale a Rusiei ar putea fi afectată

10 Iunie 2018 - 

Marile firme ruseşti de consultanţă SovEcon şi IKAR şi-au redus estimările privind recolta de cereale a Rusiei în 2018, din cauza vremii reci şi umede din această primăvară în principalele regiuni din Siberia şi Urali unde se cultivă grâul, transmite Reuters.

Rusia, care a obţinut anul trecut o recoltă record de cereale - 135 de milioane de tone - datorită condiţiilor meteo favorabile, este unul din cei mai mari exportatori de grâu din lume şi un important producător de orz şi porumb. Preţurile atractive au permis Rusiei să cucerească o parte din cota de piaţă a rivalilor SUA şi Europa. În paralel, Moscova a căutat să deschidă noi pieţe pentru exporturile sale de grâu precum Iranul, Africa şi Arabia Saudită.
Chiar dacă recolta va fi mai slabă, Rusia are mai stocuri de cereale rămase din sezonul trecut, ceea ce va ajuta Moscova să menţină un nivel ridicat al exporturilor, a anunţat Ministerul Agriculturii.
Recent, Departamentul american al Agriculturii (USDA) şi-a îmbunătăţit prognozele privind producţia de grâu a Rusiei în acest sezon de la 67 la 85 milioane de tone.

Lasă un comentariu