Evenimentul zilei

Mie01232019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media Federica Mogherini a anunţat un nou ajutor de 20 de milioane de euro pentru Iordania

Federica Mogherini a anunţat un nou ajutor de 20 de milioane de euro pentru Iordania

10 Iunie 2018 - 

Uniunea Europeană "vrea să susţină Iordania prin toate mijloacele posibile, în special economice şi financiare", a spus Mogherini într-o conferinţă de presă la Amman.

Ea a semnat un acord pentru un ajutor de 20 de milioane de euro, "destinat să sprijine proiecte în favoarea celor mai vulnerabile categorii ale societăţii".
Banca Mondială vorbeşte despre "o perspectivă slabă de creştere" în 2018 în Iordania, unde 18,5% din populaţie este în şomaj, iar 20% trăieşte la limita sărăciei. Iordania găzduieşte sute de mii de refugiaţi sirieni care au fugit de războiul din ţara lor.
Această ţară care se învecinează cu Siria, Israel, Teritoriile Palestiniene şi Iran s-a angajat faţă de Fondul Monetar Internaţional (FMI) să deruleze reforme structurale în schimbul unui împrumut de sute de milioane de euro pentru a sprijini economia.
Iordania a fost zguduită timp de o săptămână de ample manifestaţii împotriva creşterilor repetate de preţuri şi a unui proiect de lege care măreşte taxele pe venit.
UE sprijină Iordania în diferite sectoare de activitate - în special hidraulic, energetic şi umanitar -, pentru o sumă totală de un miliard de euro începând din 2016, a precizat Mogherini, insistând asupra rolului 'vital' al Iordaniei în regiune.

Lasă un comentariu