Evenimentul zilei

Joi01242019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media La Bruxelles s-a deschis o expoziție cu adevarat magică, în care desenele devin realitate

La Bruxelles s-a deschis o expoziție cu adevarat magică, în care desenele devin realitate

11 Iunie 2018 - 

Puțină lume știe că simpaticele creaturi albastre ștrunfi s-au născut, în Belgia, ca multe alte personaje celebre de benzi desenate. Prin urmare, Bruxellesul a marcat cum se cuvine această aniversare, cu o expoziție care i-a încântat pe vizitatorii mai mici sau mai mari.

În 1958, desenatorul belgian Peyo, alias Pierre Culliford, își agrementa una din benzile desenate publicate în revista de profil Spirou cu niște ciudate creaturi albastre, care s-au dovedit a fi extrem de simpatice. Începea o aventură nebună, în care ștrumfii devin unul dintre produsele belgiene de export de mare succes.
La 60 de ani de la nașterea simpaticelor ființe albastre, la Bruxelles s-a deschis o expoziție cu adevarat magică, în care desenele devin realitate.
Expoziția, care a costat 5 milioane de euro, rămâne deschisă la Bruxelles până la începutul anului viitor, după Strumfii vor face ocolul lumii în următorii 5 ani.

Lasă un comentariu