Evenimentul zilei

Ma05212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media Oceanografa americană Sylvia Earle a fost distinsă cu Premiul Prinţesa de Asturias pentru Concordie 2018

Oceanografa americană Sylvia Earle a fost distinsă cu Premiul Prinţesa de Asturias pentru Concordie 2018

13 Iunie 2018 - 

Sylvia Earle (New Jersey, 1935) este un biolog marin şi o exploratoare care şi-a dedicat viaţa studierii situaţiei oceanelor, colaborând totodată la studierea prejudiciilor provocate de deversările de petrol.

Premiul, la care optau 37 de candidaţi proveniţi din 23 de ţări, este ultimul care se acordă la această a 38-a ediţie a Premiilor Prinţesa de Asturias.
Cele opt premii Prinţesa de Asturias sunt atribuite anual unor personalităţi din domenii foarte diverse: arte, cooperare internaţională, ştiinţe sociale, comunicare, sporturi, cercetare ştiinţifică şi litere. Ceremonia de înmânare a premiilor Prinţesa de Asturias va avea lor în octombrie la Oviedo (nordul Spaniei), într-o gală solemnă prezidată de regii Spaniei.
În 2017 Premiul Prinţesa de Asturias pentru Concordie a fost acordat Uniunii Europene - proiectul de integrare politică şi economică apărut după cel de-al Doilea Război Mondial din care fac parte 28 de ţări - iar la ediţiile anterioare au fost distinse persoane sau organizaţii, precum eroii Fukushima, Manos Unidas, Unicef şi Aldeas Infantiles, oraşul Berlin şi UNICEF, sau personalităţi ca regele Hussein al Iordaniei sau fizicianul Stephen Hawking.
Fiecare premiu constă într-o reproducere a statuetei concepute de Joan Miro - simbol reprezentativ al premiului - un cec în valoare de 50.000 de euro, o diplomă şi o insignă.

Lasă un comentariu