Evenimentul zilei

Lun05202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media Germanul Boris Becker se prevalează de imunitate diplomatică

Germanul Boris Becker se prevalează de imunitate diplomatică

15 Iunie 2018 - 

Fosta glorie germană a tenisului Boris Becker încearcă să se prevaleze de imunitate diplomatică pentru a scăpa de procedurile judiciare declanşate împotriva sa pentru datorii în Regatul Unit, invocând misiunea ce i-a fost încredinţată de Republica Centrafricană, în aprilie, de "ataşat" pentru afaceri sportive în UE, a anunţat vineri presa britanică, citată de AFP.

Cu şase titluri de Mare Şlem, "Bum Bum" Becker a câştigat 49 de titluri în cariera sa şi peste 20 de milioane de euro, însă gestionarea deficitară a fondurilor sale după încheierea carierei s-a transformat în coşmar pentru legendarul jucător, tribunalul londonez declarându-l în faliment în iunie 2017.
Conform avocaţilor fostului jucător, această imunitate presupune ca orice acţiune legală contra lui Becker ar trebui, în prealabil, aprobată de şeful diplomaţiei britanice Boris Johnson şi de omologul său centrafrican.
Boris Becker a încercat recent să-şi adune trofeele şi recompensele acumulate în timpul prestigioasei sale cariere, pentru a le vinde cu scopul de a achita datoriile. Dar cele mai prestigioase trofee, între care cinci din cele şase trofee de Grand Slam, sunt de negăsit.
În 2002, justiţia germană l-a condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare şi la plata unei amenzi de 500.000 euro pentru aproximativ 1,7 milioane euro restanţe la impozite.

Lasă un comentariu