Evenimentul zilei

Sam02162019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media Soraya Sáenz de Santamaría şi Pablo Casado continuă cursa pentru succesiunea lui Rajoy în PP

Soraya Sáenz de Santamaría şi Pablo Casado continuă cursa pentru succesiunea lui Rajoy în PP

06 Iulie 2018 - 

 Fostul vicepremier al guvernului spaniol, Soraya Sáenz de Santamaría, şi un politician în ascensiune, Pablo Casado, s-au clasat joi pe primele două locuri în turul întâi al alegerilor primare pentru desemnarea succesorul lui Mariano Rajoy la conducerea Partidului Popular (PP), transmite AFP.

Conform rezultatelor oficiale, Soraya Sáenz de Santamaría, în vârstă de 47 de ani, s-a situat pe primul loc, în faţa lui Pablo Casado, 37 de ani, actual vicesecretar general responsabil cu comunicarea al PP.
Cotată printre favoriţi, Maria Dolores de Cospedal, fost ministru al apărării şi actualul număr doi în partid, este marea perdantă a scrutinului, plasându-se pe locul al treilea.
Turul al doilea al alegerilor va avea loc la congresul partidului, programat să se desfăşoare în zilele de 20 şi 21 iulie.
Demis din fruntea guvernului la 1 iunie printr-o moţiune de cenzură iniţiată de socialişti, Mariano Rajoy şi-a anunţat ulterior retragerea de pe scena politică, după 14 ani în fruntea dreptei spaniole, dar fără a-şi desemna un succesor, o situaţie inedită pentru partid.
Rajoy fusese ales ca succesor în 2004 de fostul şef al guvernului spaniol, Jose Maria Aznar.

Lasă un comentariu