Evenimentul zilei

Joi02212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media Populaţia ţărilor europene doresc ca SUA să-şi retragă armele nucleare desfăşurate în Europa

Populaţia ţărilor europene doresc ca SUA să-şi retragă armele nucleare desfăşurate în Europa

06 Iulie 2018 - 

Sondajul, care a fost realizat în Belgia, Germania, Olanda şi Italia, arată o clară majoritate de oameni care doresc acest lucru în toate cele patru ţări, a subliniat la Geneva grupul de avocatură care a câştigat anul trecut Premiul Nobel pentru Pace.

Majoritatea cetăţenilor intervievaţi au declarat că doresc ca guvernele ţărilor lor să se ralieze noului Tratat al ONU pentru interzicerea armelor nucleare pe care 59 de ţări le-au semnat începând cu septembrie anul trecut.
Până acum, acest tratat nu a fost semnat de membri ai NATO, inclusiv de ţările europene care se bazează pe focoasele americane pentru asigurarea securităţii lor.
Ancheta sociologică a fost publicată în contextul summitului NATO ce se va desfăşura la sfârşitul săptămânii viitoare la Bruxelles şi în cadrul căruia se aşteaptă ca preşedintele american Donald Trump să-şi îndemne partenerii europeni să contribuie mai mult la cheltuielile pentru apărare ale Alianţei.
Sondajul a fost realizat în perioada 18-21 iunie de compania de sondare a opiniei publice YouGov, pe un eşantion a câte 1.000 de persoane în Belgia, Italia şi Olanda, şi circa 2.000 de persoane în Germania.

Lasă un comentariu