Evenimentul zilei

Mie02202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media China se declară "şocată" de noile tarife vamale anunţate de SUA şi ameninţă cu represalii

China se declară "şocată" de noile tarife vamale anunţate de SUA şi ameninţă cu represalii

11 Iulie 2018 - 

China s-a declarat "şocată" după ce Statele Unite au redactat o listă suplimentară de produse importate din China, în valoare de 200 de miliarde de dolari, pe care ameninţă să le taxeze din septembrie, transmit BBC, Reuters şi DPA.

Ministerul chinez al Comerţului a precizat miercuri că impunerea de tarife vamale pentru mai multe bunuri de import din China este complet inacceptabilă, iar autorităţile de la Beijing vor trebui să răspundă măsurilor anunţate de Washington.
De asemenea, oficialii chinezi au cerut comunităţii internaţionale "să protejeze reglementările comerţului liber şi sistemul comercial multilateral".
Noua listă de produse include diverse produse alimentare, chimice, minereuri, tutun, electronice, produse de papetărie.
Decizia Washingtonului vine la doar câteva zile după ce SUA şi China, primele două mari economii ale lumii, au introdus reciproc tarife vamale pentru importuri în valoare de 34 miliarde dolari, Beijingul acuzând Washingtonul că a declanşat cel mai mare război comercial din istorie.

Lasă un comentariu