Evenimentul zilei

Sam02162019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media Şeful Biroului ONU atrage atenţia asupra nevoii de asistenţă umanitară din Coreea de Nord

Şeful Biroului ONU atrage atenţia asupra nevoii de asistenţă umanitară din Coreea de Nord

11 Iulie 2018 - 

Coordonatorul ONU pentru operaţiuni umanitare, Mark Lowcock, care şi-a început luni vizita în Coreea de Nord, a subliniat într-o înregistrare video postată pe contul său de Twitter şi pe site-ul ONU că peste jumătate dintre copiii din zonele rurale, inclusiv din zonele din sud-vestul nord-coreean pe care le-a vizitat deja, nu au la dispoziţie apă curată.

În acelaşi timp, circa 20% dintre copiii din Coreea de Nord suferă de malnutriţie, ceea ce arată că este necesară creşterea fondurilor destinate ajutorului umanitar, a spus Lowcock.
Deşi operaţiunile umanitare fac excepţie de la regimul sancţiunilor impuse Coreei de Nord din cauza programelor sale nuclear şi balistic, oficiali ai Naţiunilor Unite au avertizat de-a lungul timpului că aceste sancţiuni exacerbarea problemele umanitare, încetinind livrarea ajutoarelor, menţionează Reuters.
La un spital care nu beneficiază de sprijinul ONU, Lowcock a constatat că există 140 de pacienţi cu tuberculoză şi medicamente pentru doar 40 dintre ei.
Peste 10 milioane de oameni, adică aproximativ 40% din populaţia Coreei de Nord, au nevoie de asistenţă umanitară, potrivit unui comunicat al ONU.
Lowcock are prevăzute în cursul vizitei sale şi întâlniri cu oficiali guvernamentali nord-coreeni.

Lasă un comentariu