Evenimentul zilei

Sam02162019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media Beate Zschaepe singura supravieţuitoare a unei celule neonaziste, condamnată la închisoare pe viaţă

Beate Zschaepe singura supravieţuitoare a unei celule neonaziste, condamnată la închisoare pe viaţă

11 Iulie 2018 - 

Principala suspectă dintr-o serie de crime rasiste care au şocat Germania la începutul anilor 2000 a fost condamnată miercuri la închisoare pe viaţă de un tribunal din Munchen, transmit dpa, Reuters şi AFP.

Beate Zschaepe, în vârstă de 43 de ani, este singura supravieţuitoare a celulei neonaziste Rezistenţa naţional-socialistă (NSU), ai cărei membri au ucis de-a lungul a şapte ani opt turci sau persoane de origine turcă, un grec şi o poliţistă germană.
Zschaepe a negat că ar fi participat la aceste crime împreună cu camarazii săi Uwe Boehnhardt şi Uwe Mundlos, care s-au sinucis în 2011, la descoperirea întâmplătoare de către poliţie a grupului lor.
Pedeapsa pronunţată împotriva sa este cea mai severă posibil conform legislaţiei germane. Mai mult, din cauza "gravităţii deosebite" a faptelor, timp de 15 ani ea nu va putea cere eliberarea condiţionată.
Un alt suspect, Ralf Wohlleben, a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru că a pus la dispoziţie o armă folosită pentru comiterea crimelor.
Un al treilea suspect, identificat ca Holger A, a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru susţinerea unei organizaţii teroriste, iar un al patrulea, identificat ca Andre E - la doi ani şi jumătate pentru aceeaşi acuzaţie.
În fine, al cincilea şi ultimul suspect, Carsten S, minor la producerea crimelor, a primit o pedeapsă de trei ani de detenţie într-un centru pentru tineret, după ce s-a stabilit că a încurajat şi a ajutat la comiterea faptelor.

Lasă un comentariu