Evenimentul zilei

Joi02212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media Renault pregăteşte dublarea producţiei modelului său complet electric Zoe

Renault pregăteşte dublarea producţiei modelului său complet electric Zoe

11 Iulie 2018 - 

Renault pregăteşte dublarea producţiei modelului său complet electric Zoe la fabrica sa de la Flins, la vest de Paris, ca parte a planului de a investi peste un miliard de euro în vehiculele electrice şi în lansarea de noi modele, transmite Automotive News Europe.

În perioada 2015-2017, Zoe a fost cel mai bine vândut vehicul electric în Europa, dar anul acesta se confruntă cu concurenţa venită din partea modelului îmbunătăţit Nissan Leaf.
Oficialii Renault vor să majoreze producţia la 440 de modele într-o zi lucrătoare, de la aproximativ 220 în prezent.
Planul "Drive The Future" lansat de Renault, menit să protejeze poziţia de lider în domeniul vehiculelor electrice a producătorului auto francez şi să facă faţă concurenţei din partea rivalilor, în cazul maşinilor fără şofer, prevede opt modele complet electrice până în 2022.
"Accelerarea investiţiilor noastre în Franţa pentru autovehiculele electrice va permite îmbunătăţirea competitivităţii şi atractivităţii uzinelor noastre franceze", a declarat preşedintele director general al grupului Renault, Carlos Ghosn.
De asemenea, Renault va tripla capacităţile de producţie de motoare electrice la uzina de la Cleon, în timp ce uzina de la Maubeuge va beneficia de investiţii pentru a produce următoarea generaţie de furgonete Kangoo, inclusiv versiunea sa electrică Kangoo ZE.
Compania franceză s-a angajat recent să investească în următorii şase ani aproximativ 18 miliarde de euro în cercetare şi dezvoltare şi să adopte măsuri de eficientizare a costurilor, în valoare de 4,2 miliarde de euro.

Lasă un comentariu