Evenimentul zilei

Joi02212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media În jur de 50 de militanţi pro-migranţi s-au legat cu lanţuri, în semn de protest, în faţa Ministerului Transporturilor de la Roma

În jur de 50 de militanţi pro-migranţi s-au legat cu lanţuri, în semn de protest, în faţa Ministerului Transporturilor de la Roma

11 Iulie 2018 - 

În jur de 50 de militanţi ai reţelei #restiamoumani (să rămânem umani) s-au legat simbolic cu lanţuri, miercuri dimineaţa, în faţa Ministerului Transporturilor al Italiei, pentru a protesta împotriva închiderii de porturi pentru navele ONG-urilor, decisă de guvernul italian, informează AFP.

Accesul în porturile italiene depinde de dubla autoritate a Ministerului Transportului şi a celui de Interne.
Militanţii au explicat pentru presă că doresc astfel să "protesteze în mod paşnic şi non-violent împotriva politicii actualului guvern (italian), care, împreună cu Uniunea Europeană, este pe cale să facă să crească în mod exponenţial numărul de persoane care mor încerând să traverseze (Marea Mediteraneană) pentru a ajunge pe coastele europene".
Având lanţuri la picioare şi mâini, îmbrăcaţi în veste de salvare portocalii, militanţii agitau pancarte ce denunţau în italiană "Naufragierea statului", "Naufragierea drepturilor" şi susţineau "Obligaţia salvării".
Ministrul de interne al Italiei, Matteo Salvini, a decis la începutul lui iunie interzicerea accesului în porturile italiene pentru ONG-urile care salvează migranţi pe Marea Mediteraneană. El acuză aceste organizaţii că sunt complice, prin acţiunile lor de salvare, unui trafic de fiinţe umane de care profită traficanţii şi criminalitatea organizată, raţionament contestat cu fermitate de ONG-uri.
Ministrul, care este şi liderul partidului Liga (extrema dreaptă), a anunţat duminica trecută că vrea să extindă interdicţia de intrare în porturi şi pentru nave ale misiunilor internaţionale în Marea Mediteraneană.

Lasă un comentariu