Evenimentul zilei

Mie02202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media Carles Puigdemont fostul lider catalan poate fi extrădat pentru deturnare de fonduri publice

Carles Puigdemont fostul lider catalan poate fi extrădat pentru deturnare de fonduri publice

12 Iulie 2018 - 

Fostul lider catalan Carles Puigdemont poate fi extrădat pentru deturnare de fonduri publice, conform deciziei luate joi de un tribunal din oraşul german Kiel, transmit agenţiile de presă internaţionale.

În luna aprilie, instanţa a respins o cerere de extrădare a fostului lider catalan pentru rolul său în campania pentru independenţa Cataloniei. Totuşi, judecătorii au permis eliberarea pe cauţiune a lui Puigdemont şi au declarat că el încă poate face obiectul extrădării către Spania pentru 'deturnare de fonduri publice', în legătură cu organizarea, la 1 octombrie anul trecut, a referendumului privind autodeterminarea Cataloniei.
Carles Puigdemont a primit permisiunea de a se instala la Berlin pentru perioada examinării cererii de extrădare formulate de Spania.
Puigdemont s-a autoexilat în Belgia în luna noiembrie, evitând să compară în faţa unui tribunal spaniol pentru a răspunde la acuzaţia de 'rebeliune'.

Lasă un comentariu