Evenimentul zilei

Vi03222019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media Guvernul mexican cere SUA să ''blindeze'' frontiera împotriva traficului de arme

Guvernul mexican cere SUA să ''blindeze'' frontiera împotriva traficului de arme

01 August 2018 - 

Guvernul mexican a cerut Statelor Unite o întărire a frontierei lor comune pentru a opri fluxul ilegal de arme care intră în ţară, ca răspuns pentru Donald Trump, care a criticat criminalitatea tot mai mare din Mexic, relatează AFP.

"Dacă ei ar blinda frontiera (de sud a) Statelor Unite, acest lucru ar împiedica intrarea ilegală în Mexic a armelor şi banilor care provin din activităţi ilegale. Ar avea loc imediat o reducere drastică a omorurilor", a declarat ministrul de interne Alfonso Navarrete într-o conferinţă de presă.
Mexicul este lovit de un val de violenţe legate de crima organizată în traficul de droguri. Potrivit ministrului de interne, ea are ca principală surse de aprovizionare banii şi armele care vin din SUA.
În timpul campaniei prezidenţiale, Donald Trump a făcut apel la construcţia unui zid de peste 3.000 de kilometri la frontiera de sud pentru care, în opinia sa, ar trebui să plătească Mexicul pentru a opri trecerea migranţilor, precum şi traficul de droguri.
Mexicul, SUA şi Canada sunt în plină renegociere a tratatului de liber-schimb nord-american. NAFTA este crucial pentru Mexic, care exportă 80% din bunurile sale, în special maşini, dar şi produse agricole, spre SUA.
"Pentru a face faţă fenomenului migraţiei şi insecurităţii în ţară şi la frontieră, căutăm un acord favorabil creşterii economice şi creării de locuri de muncă", a declarat Obrador despre aceste negocieri care s-au reluat săptămâna trecută.
"Ne aşteptăm să ajungem la un acord în zilele care vor urma, sperăm cât mai repede posibil", a adăugat el.

Lasă un comentariu