Evenimentul zilei

Vi03222019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media Rata deceselor cauzate de valurile de căldură ar putea creşte cu până la 2.000% în unele regiuni ale globului până în 2080

Rata deceselor cauzate de valurile de căldură ar putea creşte cu până la 2.000% în unele regiuni ale globului până în 2080

01 August 2018 - 

Oamenii de ştiinţă au avertizat, cu mult timp în urmă, că schimbările climatice vor aduce mai multe episoade de vreme extremă de-a lungul globului, de la valuri de căldură la uragane.

Cercetătorii spun că acest studiu este cea mai amplă cercetare referitoare la numărul victimelor cauzate de valurile de căldură, despre care anticipează că vor creşte în frecvenţă şi intensitate.
''Valurile de căldură viitoare vor fi mai frecvente, mai intense şi vor dura mai mult'', spune Yuming Guo, profesor asociat la Monash University din Australia, într-o declaraţie.
Valurile de căldură care au pus stăpânire pe emisfera nordică au dominat ştirile ultimelor săptămâni, cu zeci de decese înregistrate din Japonia până în Canada.
Studiul, publicat în revista online PLOS Medicine, a analizat 20 de ţări de pe patru continente şi a concluzionat că rata mortalităţii are o probabilitate mai mare de creştere în apropierea ecuatorului.
Filipine şi Brazilia au, de asemenea, o probabilitate mare de a înregistra o creştere în numărul de decese premature, mai spune studiul.
Ţările situate mai departe de ecuator cum ar fi Statele Unite sau ţările europene se vor confrunta cu o creştere mai mică.
Măsurile pentru a atenua efectele căldurii pot include deschiderea unor centre unde persoanele se pot răcori sau vopsirea acoperişurilor în alb pentru a reflecta căldura şi a menţine locuinţele răcoroase.

Lasă un comentariu