Evenimentul zilei

Vi03222019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media Suleyman Soylu vizat de sancţiuni americane, lansează ironii la adresa Washingtonului

Suleyman Soylu vizat de sancţiuni americane, lansează ironii la adresa Washingtonului

02 August 2018 - 

Ministrul turc de interne, Suleyman Soylu, unul dintre cei doi oficiali importanţi vizaţi de sancţiuni americane, a lansat ironii la adresa Washingtonului în comentarii postate joi pe Twitter, relatează agenţia DPA.

''Avem o proprietate în America: FETO'', a scris Soylu, referindu-se la mişcarea lui Fethullah Gulen, un cleric care trăieşte în exil în SUA şi pe care Ankara îl consideră vinovat pentru tentativa de puci din 15 iulie 2016. ''N-o vom lăsa acolo. O vom obţine'', a adăugat el.
SUA au impus miercuri sancţiuni în cazul lui Soylu şi al ministrului de justiţie Abdulhamit Gul, în baza legii Global Magnitsky Act, care este folosită pentru a pedepsi autorităţi şi entităţi din întreaga lume din cauza corupţiei şi a abuzurilor împotriva drepturilor omului.
Ca urmare a impunerii de sancţiuni, toate proprietăţile ce aparţin celor doi miniştri sunt blocate în SUA şi persoane individuale americane nu au voie să facă afaceri cu ei.
''Nu am nici măcar un băţ sau o centimă în SUA, sau în altă ţară în afară de Turcia. Îmi voi cumpăra probabil într-o zi o mică livadă de măslini în oraşul meu natal Gaziantep'', a mai spus Soylu.
Brunson a fost arestat după tentativa de puci şi este acuzat de legături cu mişcarea lui Gulen.
Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a sugerat anterior că Brunson ar putea fi extrădat în schimbul lui Gulen. Washingtonul spune că nu există suficiente dovezi pentru a-l extrăda pe Gulen.

Lasă un comentariu