Evenimentul zilei

Vi03222019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media Grupul olandez Heineken se extinde în China, cea mai mare piaţă din lume

Grupul olandez Heineken se extinde în China, cea mai mare piaţă din lume

03 August 2018 - 

Grupul olandez Heineken NV a anunţat vineri formarea unei alianţe cu cel mai mare producător de bere din China, în dorinţa de a ajunge la consumatorii de pe cea mai mare piaţă din lume din punct de vedere al volumului, transmit MarketWatch şi Reuters.

Compania de stat China Resources Beer Holdings (CRH Beer) va acorda producătorului olandez de bere acces la o reţea de distribuţie imensă, pe o piaţă competitivă, unde până acum a avut o prezenţă redusă.
Conform acordului, Heineken va prelua o participaţie de 20,67% în China Resources Beer Holdings, deţinută în prezent de China Resources Enterprise, cu 3,1 miliarde de dolari, în timp ce-şi vinde afacerea sa din statul asiatic producătorului chinez de bere, cu 305 milioane de dolari.
Pentru CR Beer, producătorul popularei mărci Snow, acordul cu Heineken îi permite să intre pe segmentul premium, dominat de companiile străine, într-un moment în care consumatorii chinezi nu mai sunt interesaţi de brandurile ieftine.
Aproximativ 90% din cantitatea totală de bere vândută de CR Beer este din gama Snow, dar ea este vândută aproape exclusiv în China. CR Beer speră să folosească reţeaua globală a Heineken pentru a-şi vinde sortimentul peste hotare.
Vineri dimineaţă, acţiunile CR Beer înregistrau un avans de 10%, dar la închiderea şedinţei bursiere au scăzut cu 0,99%, în timp ce titlurile Heineken au urcat cu 2%.
Piaţa premium din China este dominată de companiile Anheuser-Busch InBev şi Carlsberg.

Lasă un comentariu