Evenimentul zilei

Vi03222019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media Media nord-coreenă cere SUA să retragă sancţiunile impuse Phenianului

Media nord-coreenă cere SUA să retragă sancţiunile impuse Phenianului

06 August 2018 - 

Presa din Coreea de Nord a cerut luni SUA să retragă sancţiunile impuse Phenianului, afirmând că acesta a manifestat bună credinţă prin încetarea testelor sale nucleare şi predarea rămăşiţelor pământeşti ale soldaţilor americani ucişi în războiul coreean, relatează Reuters.

Această luare de poziţie survine la doar câteva zile după ce un raport al ONU a concluzionat că Phenianul nu a renunţat la programele sale nuclear şi de rachete balistice, încălcând astfel rezoluţiile Naţiunilor Unite.
La summitul istoric desfăşurat în iunie în Singapore, Coreea de Nord şi SUA au promis că vor coopera pentru a opri programul nuclear nord-coreean, dar ele încă fac eforturi pentru a ajunge la un acord în vederea atingerii acestui obiectiv.
"Au apărut declaraţii scandaloase din partea Departamentului de Stat conform cărora nu vor fi relaxate sancţiunile decât atunci când denuclearizarea va fi completă, iar sporirea sancţiunilor este o modalitate de a creşte puterea de negociere", menţionează oficiosul nord-coreean Rodong Sinmun.
La o conferinţă privind securitatea, desfăşurată sâmbătă, cele două părţi nu au fost în concordanţă referitor la deciziile de la Singapore. Secretarul de stat american Mike Pompeo a cerut menţinerea sancţiunilor împotriva Phenianului, în timp ce ministrul de externe nord-coreean Ri Yong-Ho a criticat Washingtonul în discursul său.

Lasă un comentariu