Evenimentul zilei

Joi04182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media Statul australian New South Wales oficial sub stare de secetă

Statul australian New South Wales oficial sub stare de secetă

08 August 2018 - 

Statul New South Wales, cu o suprafaţă de două ori mai mare decât cea a Germaniei şi totodată cea mai populată regiune din Australia, se află oficial sub stare de secetă, au anunţat miercuri autorităţile guvernamentale, informează DPA.

În urma unei ierni mai sărace în precipitaţii decât se estimase, care a afectat estul şi sudul Australiei, fermierii se luptă să facă faţă pierderilor de recoltă şi lipsei apei neputând să îşi hrănească animalele.
"100% din New South Wales este în prezent afectat de secetă, aproape un sfert fiind clasificat sub secetă intensă", conform Departamentului de Industrii Primare.
În regiunile vestice, nord-vestice şi centrale din New South Wales au fost înregistraţi sub 10 milimetri de ploaie în ultima lună, potrivit aceleiaşi instituţii.
"Este greu... Nu este nicio persoană în acest stat care să nu spere la puţină ploaie pentru fermierii noştri şi pentru comunităţile regionale", a notat într-o declaraţie ministrul pentru Industrii Primare, Niall Blair.
Statul vecin din nord, Queensland, a declarat de asemenea stare de secetă în aproximativ 60% din suprafaţa sa, în timp ce mai multe zone din Victoria şi Australia de Sud se confruntă la rândul lor cu lipsa precipitaţiilor.
Luna trecută, autorităţile guvernamentale din statul New South Wales au dublat ajutorul financiar acordat agricultorilor afectaţi de secetă, valoarea totală a sumelor alocate depăşind un miliard de dolari.

Lasă un comentariu