Evenimentul zilei

Joi04182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media Seismului devastator din Indonezia indică 131 de morţi

Seismului devastator din Indonezia indică 131 de morţi

08 August 2018 - 

Bilanţul persoanelor decedate în urma seismului devastator care s-a produs duminică în insula Lombok din Indonezia a crescut la 131, au anunţat miercuri autorităţile locale, citate de DPA şi AFP.

Purtătorul de cuvânt al Agenţiei naţionale de gestionare a catastrofelor, Sutopo Purwo Nurgroho, a declarat că aproape 1.500 de persoane au fost rănite în urma cutremurului.
"Estimăm că bilanţul de 131 (de morţi) va creşte", a precizat acesta.
Bilanţul precedent indica 105 persoane decedate în urma seismului.
Peste 70.000 de persoane au rămas fără domiciliu şi dorm în adăposturi improvizate ducând lipsă de hrană, apă potabilă şi medicamente, la trei zile după seismul catastrofal care a zguduit insula indoneziană Lombok, au anunţat miercuri autorităţile, citate de AFP.
Cutremurul cu magnitudinea 6,9 de duminică seară a semănat panică în rândul turiştilor şi al localnicilor, la o săptămână după ce un alt seism s-a soldat cu cel puţin 17 morţi pe această insulă vulcanică foarte apreciată de vizitatori.
În anumite părţi ale insulei de o suprafaţă de circa 4.700 metri pătraţi, unele sate au fost distruse aproape în întregime şi locuitorii dorm sub cerul liber, departe de case, de teama unor posibile pagube din cauza replicilor de după cutremur.
Indonezia se află în Cercul de Foc al Pacificului, o regiune a lumii în care se produc frecvent erupţii vulcanice şi seisme.

Lasă un comentariu