Evenimentul zilei

Lun02182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media Decese şi mii de persoane evacuate în statul indian Kerala, din cauza precipitaţiilor abundente

Decese şi mii de persoane evacuate în statul indian Kerala, din cauza precipitaţiilor abundente

09 August 2018 - 

New Delhi, 9 aug /Agerpres/ - Ploile care au căzut continuu în statul indian Kerala (sud) au provocat moartea a 22 de persoane, în timp ce mii de oameni au rămas izolaţi, au informat joi autorităţile potrivit DPA.

''Cel puţin 22 de decese au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în districtele Idukki, Malappuram, Kozhikode şi Wayanad'', a precizat Shibu Rautel, din cadrul autorităţii care se ocupă cu managementul dezastrelor. Cele mai multe dintre decese au fost cauzate de alunecările de teren şi de înec.
Echipe din partea National Disaster Response Force (NDRF) şi armatei indiene au colaborat cu administraţia locală în cadrul operaţiunilor de salvare.
Apa din 22 de baraje a trebuit evacuată din cauza creşterii nivelului, lucru care a provocat inundaţii pe cursul inferior al râurilor, potrivit oficialilor.
Guvernatorul statului Kerala, Pinarayi Vijayan, a prezentat situaţia ca fiind ''foarte severă'' în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc în capitala statului, Thiruvananthapuram. ''Am cerut ajutor din partea armatei, marinei, pazei de coastă şi NDRF'', a spus Vijayan.
Sezonul musonic în India, care ţine din iunie până în septembrie, deseori aduce ploi abundente benefice pentru agricultură, dar care pot provoca distrugeri importante.

Lasă un comentariu