Evenimentul zilei

Ma07142020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media China a împiedicat un jurnalist japonez să-şi desfăşoare activitate

China a împiedicat un jurnalist japonez să-şi desfăşoare activitate

30 August 2018 - 

Japonia a protestat faţă de China, care a împiedicat un jurnalist japonez al unui cotidian de dreapta să mediatizeze o întâlnire între diplomaţi de rang înalt ai celor două ţări, relatează joi AFP.

Ministerul chinez de Externe i-a interzis miercuri unui jurnalist de la Sankei Shimbun - un ziar nipon apropiat naţionaliştilor - să asiste încă de la începutul unei reuniuni între şeful diplomaţiei chineze, Wang Yi, şi Takeo Akiba, un adjunct al ministrului japonez de externe.
Alte media japoneze, prezente la evenimentul de la Beijing, au boicotat apoi mediatizarea în semn de nemulţumire.
''Guvernul japonez consideră că respectarea drepturilor fundamentale ale omului, inclusiv libertatea de expresie, este o valoare universală în comunitatea internaţională şi că aceste drepturi sunt importante în orice ţară'', a reacţionat la Tokyo purtătorul de cuvânt al guvernului, Yoshihide Suga, întrebat în legătură cu această chestiune într-o conferinţă de presă.
''Din acest punct de vedere, este extrem de regretabil că astfel de probleme au loc şi noi am protestat faţă de partea chineză'', a adăugat el.
Suga a apreciat totodată că relaţiile bilaterale dintre cei doi rivali asiatici se ameliorează. ''Data unei vizite a premierului Shinzo Abe în China este în curs de discuţie'', a indicat el, adăugând că doreşte depăşirea ''unei noi etape în relaţiile dintre Japonia şi China prin intermediul vizitelor unor înalţi responsabili''.

Lasă un comentariu