Evenimentul zilei

Sam08082020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media Alina Andronache: Declarațiile primarului de la Hâncești, Alexandru Botnari, denotă o „atitudine sexistă și discriminatorie față de femei”

Alina Andronache: Declarațiile primarului de la Hâncești, Alexandru Botnari, denotă o „atitudine sexistă și discriminatorie față de femei”

10 Septembrie 2018 - 

Activista pentru egalitatea de gen și autoarea „Vlogului unei Mame Feministe”, Alina Andronache, a criticat declarațiile primarului de la Hâncești, Alexandru Botnari, care a spus, în cadrul unei emisiuni: „Monica Bellucci are peste 50 de ani, dar arată și astăzi ca o femeie”. În opinia Alinei Andronache, declarațiile primarului denotă o „atitudine sexistă și discriminatorie față de femei”.

„Îmi este interesant, femeile care nu corespund fanteziilor sexuale ce sunt? Mama, bunica, mătușa dumnealui? Oare femeile la vârsta de 50 de ani pot fi și trebuie apreciate doar după felul cum arată? Condamn această atitudine sexistă și discriminatorie față de femei. Fiecare om trebuie acceptat și respectat pentru ceea ce reprezintă, pentru munca sa, eforturile sale, faptele sale, abilitățile sale și nu după felul cum arată”, a declarat activista, scriu cei de la agora.md.
În opinia Alinei Andronache, fraza primarului democrat „Bellucci are peste 50 de ani, dar arată și astăzi ca o femeie” este una discriminatorie și sexistă, deoarece lezează demnitatea femeilor.

„Sunt convinsă că multe femei se vor simți deranjate de această atitudine. Femeile nu sunt păpuși și obiecte sexuale. Promovarea unei imagini de femei sexuale are consecințe grave în societate, îndeosebi asupra fetelor adolescente”, a mai declarat activista, precizând că „valorile pe care trebuie să le promovăm este individualitatea și diversitatea”.

Vicepreședintele PDM, dar și primarul orașului Hâncești, Alexandru Botnari, a povestit, în timpul unei emisiuni difuzate online,  că are trei portrete mai „deosebite” în camera de odihnă de la Primărie. Mai exact, este vorba de cântăreața Whitney Houston și actrițele Elizaveta Boiarskaia și Monica Bellucci, despre care Botnari a afirmat că „are peste 50 de ani, dar arată și astăzi ca o femeie”.

Alexandru Botnari nu a comentat deocamdată efectul pe care aceasta declarație l-a cauzat în rândul activiștilor care luptă pentru egalitatea de gen.

Lasă un comentariu