Evenimentul zilei

Joi06272019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media Italia a reluat disputa cu Malta privind migraţia, după debarcarea a 184 de migranţi în insula Lampedusa

Italia a reluat disputa cu Malta privind migraţia, după debarcarea a 184 de migranţi în insula Lampedusa

14 Septembrie 2018 - 

Italia a reluat vineri disputa cu Malta privind migraţia, acuzând autorităţile de la La Valletta că nu reuşesc să intercepteze ambarcaţiunile care transportă migranţi plecând din Africa de Nord, ceea ce le permite acestora să ajungă pe teritoriul italian, transmite dpa.

Acuzaţia Romei a fost făcută după ce 184 de migranţi au debarcat în insula italiană Lampedusa, unde au ajuns folosind mici ambarcaţiuni care au reuşit să treacă neobservate de Garda de coastă malteză.
''Malta a aruncat încă o dată această problemă pe umerii Italiei'', au declarat surse din Ministerul de Interne italian, adăugând că se fac eforturi pentru găsirea unor 'soluţii inovatoare şi eficiente' în acest dosar.
Agenţia de presă italiană ANSA a relatat că printre migranţii sosiţi în Lampedusa au fost identificaţi tunisieni, care ar putea fi repatriaţi pe baza unei proceduri rapide.
În acelaşi timp, ministrul de interne italian Matteo Salvini a acuzat Malta într-o conferinţă privind Uniunea Europeană, desfăşurată la Viena.
''Este un stat membru căruia chiar nu îi pasă de obligaţiile sale, întrucât în apele malteze există cazuri repetate ale multor nave, aflate chiar în nevoie, care sunt ignorate sau escortate către Italia'', a afirmat Salvini, citat de ANSA.
Guvernul maltez a declarat joi că nu poate stopa respectivele ambarcaţiuni. ''Aceste cazuri nu sunt cazuri de tipul 'caută şi salvează' (SAR). Autorităţile malteze vor aplica, la fel ca de fiecare dată, toate convenţiile în vigoare'', a menţionat guvernul de la La Valletta.

Lasă un comentariu