Evenimentul zilei

Sam02232019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Media Preşedinta taiwaneză Tsai Ing-wen a îndemnat China să evite 'să fie o sursă de conflict'

Preşedinta taiwaneză Tsai Ing-wen a îndemnat China să evite 'să fie o sursă de conflict'

10 Octombrie 2018 - 

Preşedinta taiwaneză Tsai Ing-wen a îndemnat China miercuri să evite "să fie o sursă de conflict", în timp ce a promis că insula nici nu va acţiona în vederea escaladării tensiunilor cu vecinul ei situat de cealaltă parte a strâmtorii, dar nici nu va da înapoi în faţa presiunilor diplomatice, relatează dpa.

Exprimându-se cu ocazia zilei naţionale a insulei, Tsai a declarat că Taiwanul s-a confruntat cu o dinamică modificată în regiunea Asia-Pacific şi că relaţiile sale cu China au devenit mai tensionate.
"Fac apel la autorităţile de la Beijing, ca putere responsabilă majoră, să joace un rol pozitiv în regiune şi în lume în loc să fie o sursă de conflict", a declarat Tsai. "În calitate de preşedinte, vreau să asigur pe toată lumea că nu vom acţiona niciodată pentru a escalada confruntarea şi nici nu vom ceda", a adăugat ea.
Potrivit lui Tsai, ofensiva diplomatică unilaterală a Chinei şi coerciţia militară au afectat relaţiile reciproce, statu quo-ul de pace şi stabilitate în Strâmtoarea Taiwan.
"Cel mai bun mod de a apăra Taiwanul este de a-l face indispensabil şi de neînlocuit în lume", a spus Tsai.
Tsai a mai declarat că Taiwanul va continua să lucreze cu ţările care împărtăşesc valorile democratice, precum Statele Unite, Japonia şi Uniunea Europeană, şi a promis să facă Taiwanul mai puternic consolidând securitatea naţională a insulei, economia şi siguranţa socială.

Lasă un comentariu